KONTABILITETI MENAXHERIAL PDF

1) Kontabiliteti menaxherial – Sllajdet – Power Point (PPT) Weygandt, Kimmel, Kieso: Managerial Accounting: Tools for Business Decision Making, 6th Edition. Menaxhimi i Kostos KONTABILITET DHE KONTROLL HANSEN & MOWEN Caktimi i kostos së produkteve dhe të shërbimeve: sistemi i. DOWNLOAD DETYRA TE ZGJIDHURA NGA KONTABILITETI MENAXHERIAL. Page 1. Page 2. The Chronicles of Narnia Complete 7-Book Collection (The Lion, .

Author: Faumuro Kazile
Country: Maldives
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 5 February 2014
Pages: 191
PDF File Size: 17.45 Mb
ePub File Size: 20.68 Mb
ISBN: 368-3-89469-179-9
Downloads: 55935
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akilmaran

Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Kontabiliteti Menaxherial P2 – scaak. Kontqbiliteti i referohemi si sistemi i caktimit t kostos sipas procesit. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi.

Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs menaxherail cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta.

Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Ort e puns s drejtprdrejt3. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Duke qen se njsit jan t njjta, kostot e do njsie jan gjithashtu t njjta.

  MANGA MANIA BISHOUJO PDF

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosRaporti i kostos s mallrave t shituraCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosShpenzimet indirekte t ngarkuara duke prdorur shum faktor nxitsDepartment AShpenzimet indirekte Faktori nxits i kostos Norma e mbulimit t kostos pr depart.

Prshkrim i prgjithshm Karta e kohsSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp. Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara.

Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur. Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve.

Kontabiliteti Menaxherial

Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

Malli i menaxheroal sht i prekshm dhe mund t magazinohet. Rishikim i Java e parJava e par -? Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi.

Published on Apr View 91 Download 6. Ai nuk mund t ndahet nga klienti dhe nuk mund t futet n stoqe. Prcaktimin e profitabilitetit Prcaktimin e fizibilitetit t shrbimeve t rejaNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Kosto pr njsi prbhet nga materialet e drejtprdrejta2 puna e drejtprdrejt shpenzimet indirektet vzhgueshme pr njsiShpenzimet indirekte aplikohen duke prdorur nj norm t paracaktuar t bazuar n shpenzimet indirekte kontabi,iteti buxhetuara dhe kohn e buxhetuar t nxitsit.

Hyrje n Kontabilitetin Menaxherial dhe mjedisi? Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

  CALCITRAN D3 BULA PDF

Katr matset e nivelit t veprimtaris: Kompania prdor menacherial standard variabil marxhinal t kostove dhe Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar. Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet.

Kontabilitet Menaxherial – KF, KM1&2, FK, PF, RF1&2, P2, P7 – Arbër HOTI

Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte. Ligjrata Ushtrime – Vijimi i ligjratave Documents.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte. Metodat e matjes s kostos: Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Memaxherial mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents.

Prdorimi i njohurive financiare pr t marr vendime t Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Ilir Kapaj Ekonomiksi Menaxherial Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc. Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi.